Contact

Trainingen

ZWEMBAD Trainingen en Zomertrainingen in het Bosbad:

Zomerrooster:

 

Gedurende de schoolvakanties zijn er aangepaste openingstijden in het Sportfondsenbad. Van juli t/m augustus kan je zwemmen / duiken van 19.00 – 20.00 uur. Het trainingsprogramma gaat gewoon door, alleen een uurtje eerder. Vanaf eind augustus zwemmen we weer op de vertrouwde tijd van 20.00 – 21.00 uur.

Zwembadtrainingen exclusief voor Thalassaleden

 Op de maandagavonden kunnen alle Thalassaleden meedoen aan de zwembadtrainingen in het  Sportfondsenbad in Amersfoort. De trainingen worden verzorgt door zes clubgenoten. In een 4-weeksschema komen er vier thema’s aan bod:

1) Basis algemeen

2) buddy / duiktechniek + spel

3) conditie + spel

4) Onderwater techniek

Na de warming up, gebruiken we een masker, snorkel en vinnen bij de rest van de training.

We beschikken over veel materialen om de trainingen vorm te geven en vaak sluiten we af met een spel. Soms lenen we zuurstofflessen van Wobbegong om een oefening met ademautomaten te doen. 3 a 4 keer per jaar doen we een buddy/duiktechniek-training met ‘volle bepakking’. Iedereen mag zijn/haar duikuitrusting dan meenemen en gebruiken in het zwembad.

Na de training praten we altijd nog gezellig na in de bar van het zwembad om bijvoorbeeld de laatste duik te bespreken of een nieuwe duikafspraak te maken.

De zwembadtrainingen zijn geschikt voor iedereen. (ook al heb je totaal geen conditie dan kan je gewoon mee trainen). De ervaring leert dat zwemtechniek en conditie al merkbaar toenemen na een aantal weken trainen. Het doel van de trainingen is natuurlijk dat we onze conditie en technieken verbeteren om langer, beter en veiliger te kunnen duiken! Maar daarnaast is het ook gewoon leuk en gezellig om met je clubgenoten samen te sporten.

Behalve parkeerkosten als je met de auto naar het zwembad komt, zijn er geen kosten verbonden aan de zwembadtrainingen. De zwembadtrainingen zijn onderdeel van je Thalassa lidmaatschap.

De trainingen zijn van 20.00 tot 21.00 uur in het Torenbad van het Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg 175 in Amersfoort. Opgeven is niet nodig, de trainingen gaan altijd door. Behalve op de feestdagen want dan is het zwembad gesloten.

Voor de training is het handig om je masker, snorkel en een paar vinnen (zonder schoen) mee te nemen. Wij hopen nog veel meer clubgenoten te gaan ontmoeten op de maandagavonden in het zwembad.

Het zwembadtrainersteam,

Bert Augustijn, Ariën van Drumpt, Ronald van Erven, Shalina Kerkhoff, Maarten Visser

Remko Roolvink (coördinator zwembadtrainingen).

 

By the way:

In de zomervakantie geldt er een aangepast rooster, we melden dit tegen die tijd op de Thalassawebsite. Daarnaast zijn er in de zomer, bij geschikt weer, ook zwemtrainingen op de vrijdagavonden in het Bosbad. Ook hier melden we tegen de zomer meer over op de website. (zie hier onderaan de pagina)

 

                         

 

De temperaturen beginnen weer te stijgen kortom tijd voor het Bosbad.

Elke vrijdag in tot en met eind augustus vanaf 19.00 uur kan je zwemmen en duiken in het Bosbad. Op vrijdag wordt ook de bodem van het Bosbad schoongemaakt. Niet door de badmeesters maar door duikers van Thalassa!!!. Dus neem je duikspullen mee en kom mee helpen het bad schoon te maken. Om bij het Bosbad te komen ga je niet via de hoofdingang maar via de dienstingang bij hardloopvereniging AV-Triathlon. Parkeren kan je op het terrein.

Zijn er dan ook nog andere mensen in het Bosbad aanwezig? Nee, op vrijdagavond is het Bosbad exclusief voor Thalassa (proef)leden toegankelijk.

-                Elke vrijdagavond tot en met eind augustus.

-                Duiken en schoonmaken vanaf 19.00 uur

-                Zwemmen vanaf 19.00 uur. (masker en vinnen mee)

-                Bij onweer is het Bosbad gesloten.

-                Ingang via AV-Triathlon (hoofdingang Bosbad is gesloten)     

-                Zwemmers parkeren op de parkeerplaats

-                Duikers mogen voorzichtig het terrein oprijden.

-                Exclusief voor Thalassa (proef)leden.

-                Nadien een warm en/of koud drankje in het Thalassa Clubhuis

 

 

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
   
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     


 


Ogenblik a.u.b. ...