Contact

Trainingen

Zwembad trainingen:

Op de maandagavonden van 21.00 tot 22.00 uur  kunnen alle Thalassaleden meedoen aan de zwembadtrainingen in zwembad de Amerena in Amersfoort. De trainingen worden verzorgt door zes clubgenoten. In een 4-weeksschema komen er vier thema’s aan bod:

1) Basis algemeen en zwemtechniek

2) Buddy / duiktechniek + spel

3) Conditie + spel

4) Onderwater techniek

We beginnen op de kant met de warming up en gaan dan het water in om in te zwemmen en aan de training te beginnen. Tijdens de training maken we gebruik van een zwembril, masker, snorkel en vinnen. Daarnaast beschikken we over veel oefenmaterialen zoals ringen, emmers, ballen en blinddoeken. De training wordt vaak afgesloten met een spel. Een aantal keer per jaar doen we een buddy/duiktechniek-training met ‘volle bepakking’. Iedereen mag zijn/haar duikuitrusting dan meenemen en gebruiken in het zwembad.

 

De zwembadtrainingen zijn geschikt voor iedereenongeacht je conditie en zwemtechniek. De ervaring leert dat zwemtechniek en conditie al merkbaar toenemen na een aantal weken trainen. Het doel van de trainingen is natuurlijk dat we onze conditie en technieken verbeteren om langer, beter en veiliger te kunnen duiken! Maar daarnaast is het ook gewoon leuk en gezellig om met je clubgenoten samen te sporten. Opgeven voor de training is niet nodig, de trainingen gaan altijd door. Behalve op de feestdagen want dan is het zwembad gesloten.

 

Behalve parkeerkosten als je met de auto naar het zwembad komt (70 cent voor 4 uur), zijn er geen extra kosten verbonden aan de zwembadtrainingen. De zwembadtrainingen zijn onderdeel van je Thalassa lidmaatschap.

 

Het zwembadtrainersteam bestaat uit:

Bert Augustijn, Ariën van Drumpt (coördinator zwembadtrainingen), Maarten Visser, Dick Mulder, Bart Rook en Remko Roolvink.

 

                         

 

  

Zwembadnieuws

Freedive training:

Vanaf maandag 22 oktober 2018 starten we met freedive trainingen in het zwembad. Deze zullen elke 4 weken plaatsvinden op de dag dat ook de reguliere Basis algemene zwemtraining is gepland.

De aanvang van deze training is 20.45 uur, want we willen met een goede warming up beginnen. Daarnaast willen we natuurlijk zo optimaal mogelijk van de zwembadtijd gebruik maken. Voor deze training neem je natuurlijk je basis freedive uitrusting mee en een loodgordel met 2 kg lood.

Om aan deze training deel te kunnen nemen moet je als freediver gebrevetteerd zijn.

Wil je op de andere maandagen je freedive skills trainen dan kan dat natuurlijk in het zwembadgedeelte voor de vrij zwemmers.

Trainingsrooster:

Datum

Training

Trainer(s)

22-Oct-2018

1) Basis algemeen

Freedive

Dick + Arien | Maarten + Remko (F)

29-Oct-2018

2) Buddy / duiktechniek + spel

 

Remko

5-Nov-2018

3) Conditie + spel

 

Bert

12-Nov-2018

4) Onderwater techniek

 

Maarten

19-Nov-2018

1) Basis algemeen

Freedive

Dick + Bert | Noud (F)

26-Nov-2018

2) Buddy / duiktechniek + spel

 

Arien

3-Dec-2018

3) Conditie + spel

 

Bart

10-Dec-2018

4) Special *met volledige uitrusting*

 

Arien + overige trainers

17-Dec-2018

1) Basis algemeen

Freedive

Arien + Maarten | Remko (F)

24-Dec-2018

Kerstavond

 

Zwembad gesloten

31-Dec-2018

Oudejaarsavond

 

Zwembad gesloten

 

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
   
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     


 


Ogenblik a.u.b. ...