Contact

Trainingen

TRAININGEN

 

Laatste nieuws:

In de zomervakantie, 16 juli t/m 24 augustus, is zoals gebruikelijk het zwembad zomerrooster weer actief. Net als de afgelopen jaren is er gewoon de mogelijkheid om op maandagavond mee te doen met de zwembadtraining of gewoon lekker te vrij zwemmen. 

Echter wel op het tijdstip van 19:00 - 20:00 uur!

 

 

Zwembad trainingen:

Op de maandagavonden van 21.00 tot 22.00 uur  kunnen alle Thalassaleden meedoen aan de zwembadtrainingen in zwembad de Amerena in Amersfoort. De trainingen worden verzorgt door zes clubgenoten. In een 4-weeksschema komen er vier thema’s aan bod:

1) Basis algemeen en zwemtechniek

2) Buddy / duiktechniek + spel

3) Conditie + spel

4) Onderwater techniek

We beginnen op de kant met de warming up en gaan dan het water in om in te zwemmen en aan de training te beginnen. Tijdens de training maken we gebruik van een zwembril, masker, snorkel en vinnen. Daarnaast beschikken we over veel oefenmaterialen zoals ringen, emmers, ballen en blinddoeken. De training wordt vaak afgesloten met een spel. Een aantal keer per jaar doen we een buddy/duiktechniek-training met ‘volle bepakking’. Iedereen mag zijn/haar duikuitrusting dan meenemen en gebruiken in het zwembad.

 

De zwembadtrainingen zijn geschikt voor iedereenongeacht je conditie en zwemtechniek. De ervaring leert dat zwemtechniek en conditie al merkbaar toenemen na een aantal weken trainen. Het doel van de trainingen is natuurlijk dat we onze conditie en technieken verbeteren om langer, beter en veiliger te kunnen duiken! Maar daarnaast is het ook gewoon leuk en gezellig om met je clubgenoten samen te sporten. Opgeven voor de training is niet nodig, de trainingen gaan altijd door. Behalve op de feestdagen want dan is het zwembad gesloten.

 

Behalve parkeerkosten als je met de auto naar het zwembad komt (70 cent voor 4 uur), zijn er geen extra kosten verbonden aan de zwembadtrainingen. De zwembadtrainingen zijn onderdeel van je Thalassa lidmaatschap.

 

Het zwembadtrainersteam bestaat uit:

Bert Augustijn, Ariën van Drumpt (coördinator zwembadtrainingen), Maarten Visser, Dick Mulder, Bart Rook en Remko Roolvink.

 

                         

 

Bosbad:

Wanneer de temperaturen weer beginnen te stijgen gaat ook het Bosbad seizoen weer van start. Er is dan de mogelijkheid om opvrijdagavond vanaf 19:00 uur te zwemmen en te duiken. De duikers van Thalassa maken dan ook de bodem van het Bosbad schoon. Het bad is dan gesloten voor ander publiek.

 

 

Om bij het Bosbad te komen ga je niet via de hoofdingang maar via de dienstingang bij hardloopvereniging AV-Triathlon. Parkeren voor de zwemmers op de parkeerplaats en voor de duikers op het terrein zelf. Let op! Bij onweer is het Bosbad gesloten. Nadien kan je natuurlijk een warm en/of koud drankje doen in het zeer dichtbij gelegen clubhuis van Thalassa.

 

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
   
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     


 


Ogenblik a.u.b. ...