Contact

Trainingen

ZWEMBAD Trainingen:

Zwembad nieuws:

Thalassa gaat Zwemmen en duiken in de Amerena.

Vanaf maandag 16 april 21:00 uur.

 

Afgelopen maandag hebben we de laatste zwembadtraining gehad in het Sportfondsenbad. Vanaf 16 april 21:00 zwemmen we in de Amerena. De Amerena heeft 3 baden; doelgroepen bad, 50m 10 banen breed bad en een 25m 6 banen breed Torenbad met diverse springplanken. Het Torenbad in de Amerena heeft ook een beweegbare bodem. Thalassa leden zwemmen en duiken in het Torenbad.

 

Praktische zaken:

De zwembadtrainers hebben afgelopen dinsdag het complex mogen bekijken en uitleg gekregen over de diverse ruimtes en de beweegbare bodem. Het complex is groot, licht, mooi en indrukwekkend. Dat alles kan je maandag 16 april zelf ervaren (kom daarom iets eerder). Dan zullen ook de laatste werkzaamheden afgerond zijn.

Parkeren:            

Parkeren kan in de parkeergarage (219 plaatsen). Een kaartje kost 70 cent voor 4 uur. Enkel te betalen met je pinpas. Mocht onverhoopt de parkeergarage niet op tijd klaar zijn dan moet je in de wijk parkeren.

Entree:

Via de parkeergarage kom je in de hal. Met je zwem-pas kan je dan door het toegangspoortje naar binnen. Echter de zwempassen komen pas over een paar weken. Voorlopig meldt je bij de balie en zegt dat je komt zwemmen / duiken met Thalassa.

Omkleden:

Er is 1 omkleedgedeelte met kleine en grote kleedruimtes voor de 3 zwembaden. De kluisjes zijn gratis en werken met een zelf te bedenken elektronische code. Via de douches kom je bij de zwembaden. Als je wilt mag je, je tas ook mee naar binnen nemen. Net als een duikkoffer. Vanuit het zwembad het vriendelijke verzoek om de wielen van de duikkoffer goed schoon te maken zodat er geen vuil in het bad komt.

Beweegbare bodem:

De beweegbare bodem van het Torenbad mag alleen bediend worden door de zwembadtrainers. Tijdens het bewegen van de bodem mag er niemand in het water. De deuren van de springtoren gaan pas open als de bodem op 5m staat.

Kom maandag iets eerder want het zal voor iedereen even zoeken zijn.

Adres: 

De Velduil 2

3815 XT Amersfoort

 

Tot maandag 21:00 uur,

 

De zwembadtrainers: Ariën, Bart, Bert, Dick, Maarten en Remko

 

Video impressie sportcomplex Amerena

 

 

 

 

 

=============================================================================================================

Zomertrainingen in het Bosbad:

Zomerrooster:

 

Gedurende de schoolvakanties zijn er aangepaste openingstijden in de Amerena.
Van juli t/m augustus kan je zwemmen / duiken van 19.00 – 20.00 uur. Het trainingsprogramma gaat gewoon door, alleen een uurtje eerder.
Vanaf eind augustus zwemmen we weer op de vertrouwde tijd van 21.00 – 22.00 uur.

Zwembadtrainingen exclusief voor Thalassaleden

 Op de maandagavonden kunnen alle Thalassaleden meedoen aan de zwembadtrainingen in het  Sportfondsenbad in Amersfoort. De trainingen worden verzorgt door zes clubgenoten. In een 4-weeksschema komen er vier thema’s aan bod:

1) Basis algemeen

2) buddy / duiktechniek + spel

3) conditie + spel

4) Onderwater techniek

Na de warming up, gebruiken we een masker, snorkel en vinnen bij de rest van de training.

We beschikken over veel materialen om de trainingen vorm te geven en vaak sluiten we af met een spel. Soms lenen we zuurstofflessen van Wobbegong om een oefening met ademautomaten te doen. 3 a 4 keer per jaar doen we een buddy/duiktechniek-training met ‘volle bepakking’. Iedereen mag zijn/haar duikuitrusting dan meenemen en gebruiken in het zwembad.

Na de training praten we altijd nog gezellig na in de bar van het zwembad om bijvoorbeeld de laatste duik te bespreken of een nieuwe duikafspraak te maken.

De zwembadtrainingen zijn geschikt voor iedereen. (ook al heb je totaal geen conditie dan kan je gewoon mee trainen). De ervaring leert dat zwemtechniek en conditie al merkbaar toenemen na een aantal weken trainen. Het doel van de trainingen is natuurlijk dat we onze conditie en technieken verbeteren om langer, beter en veiliger te kunnen duiken! Maar daarnaast is het ook gewoon leuk en gezellig om met je clubgenoten samen te sporten.

Behalve parkeerkosten als je met de auto naar het zwembad komt, zijn er geen kosten verbonden aan de zwembadtrainingen. De zwembadtrainingen zijn onderdeel van je Thalassa lidmaatschap.

De trainingen zijn van 21.00 tot 22.00 uur in de Amerena Amersfoort.

Bezoekadres

Amerena, De Velduil 2, 3815 XT Amersfoort.

Opgeven is niet nodig, de trainingen gaan altijd door. Behalve op de feestdagen want dan is het zwembad gesloten.

Voor de training is het handig om je masker, snorkel en een paar vinnen (zonder schoen) mee te nemen. Wij hopen nog veel meer clubgenoten te gaan ontmoeten op de maandagavonden in het zwembad.

Het zwembadtrainersteam,

Bert Augustijn, Ariën van Drumpt, Ronald van Erven, Maarten Visser

Remko Roolvink (coördinator zwembadtrainingen).

 

By the way:

In de zomervakantie geldt er een aangepast rooster, we melden dit tegen die tijd op de Thalassawebsite. Daarnaast zijn er in de zomer, bij geschikt weer, ook zwemtrainingen op de vrijdagavonden in het Bosbad. Ook hier melden we tegen de zomer meer over op de website. (zie hier onderaan de pagina)

 

                         

 

De temperaturen beginnen weer te stijgen kortom tijd voor het Bosbad.

Elke vrijdag in tot en met eind augustus vanaf 19.00 uur kan je zwemmen en duiken in het Bosbad. Op vrijdag wordt ook de bodem van het Bosbad schoongemaakt. Niet door de badmeesters maar door duikers van Thalassa!!!. Dus neem je duikspullen mee en kom mee helpen het bad schoon te maken. Om bij het Bosbad te komen ga je niet via de hoofdingang maar via de dienstingang bij hardloopvereniging AV-Triathlon. Parkeren kan je op het terrein.

Zijn er dan ook nog andere mensen in het Bosbad aanwezig? Nee, op vrijdagavond is het Bosbad exclusief voor Thalassa (proef)leden toegankelijk.

-                Elke vrijdagavond tot en met eind augustus.

-                Duiken en schoonmaken vanaf 19.00 uur

-                Zwemmen vanaf 19.00 uur. (masker en vinnen mee)

-                Bij onweer is het Bosbad gesloten.

-                Ingang via AV-Triathlon (hoofdingang Bosbad is gesloten)     

-                Zwemmers parkeren op de parkeerplaats

-                Duikers mogen voorzichtig het terrein oprijden.

-                Exclusief voor Thalassa (proef)leden.

-                Nadien een warm en/of koud drankje in het Thalassa Clubhuis

 

 

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
   
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     


 


Ogenblik a.u.b. ...