Contact

Nemo 33

Die hard divers horror-tour 
Zaterdag 27 december was het eindelijk zo ver, lekker duiken in Nemo 33 te Brussel. Maar na een heel jaar zacht weer lag er uitgerekend vandaag een berg sneeuw. Ook was het nog eens flink aan het sneeuwen en waaien vroeg in de ochtend. Na een klein overleg in het clubhuis is er om half 8 besloten toch door het zware weer naar Brussel te rijden. We hadden immers toch gereserveerd om om 11 uur te gaan duiken. Eenmaal op de snelweg verliep alles zonder problemen. Tot dat we bijna bij Breda waren en het verkeer stil stond. Er was een vrachtwagen uitgegleden, en deze blokkeerde de hele weg. Na een stukje lopen over de snelweg, een paar Netflix series later en het verplaatsen van de duiktijd konden we na anderhalf uur eindelijk weer verder rijden. Uiteindelijk waren we om kwart over 11 bij de grensovergang gestopt voor een pauze. Waarna de auto van Freddy vast stond in de sneeuw. Met een beetje hulp kwam de auto weer los. En waren de die hard divers weer op weg. Om uiteindelijk 1 uur aan te komen bij Nemo waar bijna geen sneeuw lag.

Nemo 33
In Nemo konden we eerst even lekker rustig zitten waarbij we ons konden inschrijven voor de duik van 2 uur. Na wat gedronken te hebben konden we om kwart voor 2 naar boven om om te kleden. Eenmaal bij het water kregen we eerst een uitleg van de regels en mochten we alsnog niet duiken. Maar moesten we eerst 10 minuten gaan vrijzwemmen. het water was een temperatuur waar je echt een diehard diver moest zijn. aangezien deze de 33 grade aantikte. Na he vrij zwemmen konden we nog 3 kwartier duiken. uiteraard hebben de 14 die hard divers nog na het
duiken een welverdiend drankje gedronken. En zijn we nog even bij de Quick gestopt voor een snelle hap. Waarna de terugrijs zonder problemen is verlopen. 


Ogenblik a.u.b. ...