Nachtduik: Zandeiland 4

Over dit evenement

Categorie
Clubduiken
Organisator
Duikleiders
Datum
14 jun. 2024
Locatie
Vinkeveen ZE4

Vrijdag 14 juni Nachtduik Vinkeveen ZE4

Eiland 4 of Zandeiland 4 in de Vinkeveense Plassen is een van de mooiste duikstekken in Nederland en een makkelijke duikstek.

Je hebt een vergunning nodig om in Eiland 4 te mogen duiken, maar daar krijg je wel goede voorzieningen en prachtig duikwater voor terug. Het duikgebied ligt in een afgebakende zone waar geen andere watersporters worden toegelaten. Het zijn vooral het heldere water en de prachtige onderwaterwereld die het duiken in Eiland 4 tot een groot plezier maken. Eiland 4 is ook de duikplaats bij uitstek om vissen te spotten. Tussen de vele objecten zie je snoeken, baarzen en scholen witvis. Tijdens een nachtduik zul je ze in het licht van je lamp kunnen zien jagen. De bus, die hier ligt, is een van bekendste duikobjecten in Nederland.

Je gaat bij Eiland 4 te water vanaf een steiger. Onderwater kom je in een uitgebreid onderwaterparcours terecht met allerlei objecten, waaronder een baggerschuit, een kotter, speeltoestellen en natuurlijk de bus. Kijk in de bus als je kans wil maken om een grote snoek te spotten. Voor de vergunning en het vullen van je fles kun je terecht bij het aan de plas gevestigde duikcentrum Airdiving. Particulieren: € 26,00 per jaar. Je kunt ook een dagkaart kopen voor € 8,00.

Omdat het vanavond een nachtduik is, is de minimale brevettering Advanced Open Water.

 

We verzamelen op de parkeerplaats om 20.30 uur. Zonsondergang is dan om 22.01 uur, maar we kunnen 21.30 uur het water in zodat je het onder water van schemer naar donker ziet worden.

Adres: Baambrugse Zuwe 143 B Vinkeveen.

Duikleiders: Noud en Truusje

Tel. +31653617709

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien