Visuele inspectie duikfles

Hier vind je alle informatie over het hoe en waarom van het VIP programma. In januari doen we de verplichte jaarlijkse visuele inspectie van je duikfles(sen).


We checken:

  • Of de fles van binnen schoon is
  • De kraan qua schroefdraad bij de duikfles hoort
  • De schroefdraad niet beschadigd is
  • De ringen nog goed zijn.

​En dat alles zonder directe kosten.


Dit is een extra service voor jou als (proef)lid van duikteam Thalassa. Wil je bij het clubhuis “gratis” laten vullen met schone perslucht, dan moet jouw duikfles deze inspectie hebben ondergaan. Eens in de vijf jaar moet je duikfles tevens een hydrostatische test bij het stoomwezen ondergaan. Als de datum is verlopen kun jij zelf je duikfles afgeven bij Duikcentrum Wobbegong, en zal deze worden aangeboden voor keuring bij het stoomwezen. De kosten hiervoor zijn uiteraard voor jezelf. Wij hebben gemerkt dat sommige vulstations naar het jaartal als datum kijken en dus maanden later dan onze (goed)keuring in januari toch flessen weigeren. Dat is jullie eigen keuze en verantwoording! Na “Vippen” zal met een fel gekleurde “VIP sticker” te zien zijn dat je weer het hele jaar je duikfles in het clubhuis kan laten vullen via het barteam of een aanwezige duikleider. Let op: is je fles in februari of daarna niet geïnspecteerd (dus geen sticker van het huidige jaar op de fles) , dan kan ook niet bij ons vullen!


Dus wil je gratis vullen in het huidige jaar, op de vrijdagavonden in januari kun je je flessen laten “Vippen”.

Bij goedkeuring krijgt je duikfles een felgekleurde sticker. Geen sticker betekent vanaf februari niet vullen. Wel een sticker: gratis vullen in de decobar via het barteam en/of de duikleiders.


Later een gebruikte of nieuwe fles gekocht? Neem contact op met het VIP-team of coördinator Paul Bramer: vipteam@duikteam-thalassa.nl. Bij een nieuwe duikfles aangekocht via Wobbegong wordt er gelijk door Melvin Drees een VIP sticker op de duikfles aangebracht.

Er is een vastgestelde prijslijst voor diverse onderdelen zoals standpijpje en fles O-ringen. Koop je na januari een gebruikte of nieuwe duikfles ergens anders neem dan even contact met ons op, zodat één van ons je fles kan inspecteren en er een sticker op plakt.


Het Thalassa VIP-team:

Barry, Eelco, Henk, Henri, Jelle Jan, Marc, Maarten, Sjoerd, Nathan en William en Ed is terug!