Zwembad

Zwembadtrainingen


Duikteam Thalassa heeft op de maandagavond de beschikking over het Torenbad in de Amerena op De Velduil 2 te Amersfoort. Van 21.00 tot 22.00 uur kunnen alle Thalassaleden hier meedoen aan de zwembadtrainingen, freedive trainingen en als je gewoon zelf baantjes wilt trekken kan dat natuurlijk ook. Daarnaast kunnen ook de nieuwe aangeschafte duikspullen worden uitgetest in het 5 meter diepe bad. Dit wel even na overleg met de aanwezige instructeurs van Duikcentrum Wobbegong.


De zwemtrainingen worden verzorgt door zes clubgenoten. In een 4-weeksschema komen de volgende thema’s aan bod:

  1. Basis algemeen en zwemtechniek (1 keer per 4 weken is er op deze avond ook freedivetraining)
  2. Buddy / duiktechniek + spel
  3. Conditie + spel
  4. Onderwater techniek


We beginnen om 20:55 uur op de kant met een warming up en gaan dan het water in om in te zwemmen en aan de training te beginnen. Tijdens de training maken we gebruik van een zwembril, masker, snorkel en vinnen. Daarnaast beschikken we over veel oefenmaterialen zoals ringen, emmers, ballen en blinddoeken. De training wordt vaak afgesloten met een spel. Een aantal keer per jaar doen we een buddy/duiktechniek-training met ‘volle bepakking’. Iedereen mag zijn/haar duikuitrusting dan meenemen en gebruiken in het zwembad.

De zwembadtrainingen zijn geschikt alle leden ongeacht je conditie en zwemtechniek. De ervaring leert dat zwemtechniek en conditie al merkbaar toenemen na een aantal weken trainen. Het doel van de trainingen is natuurlijk dat we onze conditie en technieken verbeteren om langer, beter en veiliger te kunnen duiken! Maar daarnaast is het ook gewoon leuk en gezellig om met je clubgenoten samen te sporten. Opgeven voor de training is niet nodig, de trainingen gaan altijd door. Behalve op de feestdagen want dan is het zwembad gesloten.

Na de trainingen wordt er in de bar van het zwembad vaak nog gezellig nagepraat en worden er regelmatig afgesproken om samen een duik te gaan doen.

Behalve parkeerkosten als je met de auto naar het zwembad komt (70 cent voor 4 uur), zijn er geen extra kosten verbonden aan de zwembadtrainingen. De zwembadtrainingen zijn onderdeel van je Thalassa lidmaatschap.


Het trainingsschema voor dit kwartaal ziet er als volgt uit:

Datum                 Zwemtraining                                     Freedive1-apr-194) Onderwater techniek
8-apr-20191) Basis algemeen + Techniek
15-apr-20192) Buddy / duiktechniek + spel
22-apr-20192e Paasdag
29-apr-20193) Conditie + spelTraining
6-mei-20194) Special *met volledige uitrusting*
13-mei-20191) Basis algemeen + Techniek
20-mei-20192) Buddy / duiktechniek + spel
27-mei-20193) Conditie + spelTraining
3-jun-20194) Onderwater techniek
10-jun-20192e Pinksterdag
17-jun-20191) Basis algemeen + Techniek
24-jun-20192) Buddy / duiktechniek + spelHet zwembadtrainersteam bestaat uit: 

Bert Augustijn, Ariën van Drumpt (coördinator zwembadtrainingen), Maarten Visser, Dick Mulder, Bart Rook, Remko Roolvink en Noud Verweij (enkel freedivetrainer).


buddytechniek.jpg
Buddytechniek
P9030341.JPG
Volledige uitrusting
IMG_4721.JPG
Warming up


Bosbad:

Wanneer de temperaturen buiten weer goed beginnen te stijgen gaat ook het Bosbad seizoen weer van start. Er is dan de mogelijkheid om op vrijdagavond vanaf 19:00 uur te zwemmen en te duiken. De duikers van Thalassa maken dan ook de bodem van het Bosbad schoon. Het bad is dan gesloten voor ander publiek.

Om bij het Bosbad te komen ga je niet via de hoofdingang maar via de dienstingang bij hardloopvereniging AV-Triathlon. Parkeren voor de zwemmers op de parkeerplaats en voor de duikers op het terrein zelf. Let op! Bij onweer is het Bosbad gesloten. Nadien kan je natuurlijk een warm en/of koud drankje doen in het zeer dichtbij gelegen clubhuis van Thalassa.