Freediven

FreedivenBinnen Thalassa is er ook een groep leden die actief bezig is met het steeds populairder wordende freediven. Hiervoor organiseren wij dan ook diverse activiteiten die daarop aansluiten. Zo is er een specifieke zwembadtraining voor Freedivers, organiseren we speciale freedive evenementen en bezoeken we gezamenlijk Dive4Life (duiktoren, 20m diep) om te trainen.

Buitenevents

Als de watertemperatuur weer is opgelopen gaan we ook naar buiten toe. 

Op het programma staan dan o.a.:

 • Freedive Friday
  Op een aantal vrijdagmiddagen/-avonden gaan we naar Vinkeveen en al freedivend verkennen we de bus en de verschillende wrakjes die er liggen.
 • Freedive safari
  Bij deze safari trekken we freedivend langs de oevers van de Grevelingen 
 • Freedive Deep Event
  We zoeken een plas op waar we een keer lekker diep kunnen gaan ;-)
 • Thalassa goes DFA
  Door de Dutch Freediving Association worden er regelmatig evenementen en wedstrijden georganiseerd waar we aan deel nemen.


Kijk in de evenementenkalender voor de datums van deze activiteiten.

Freediving_buddy_contact.jpg
Buddy contact

Freedive zwembadtraining

Eén keer in de 4 weken is er een specifiek training voor Freedivers, verzorgd door een zwembadtrainer met freedive-ervaring. Deze vindt plaats naast de gewone zwembadtraining. Voor de datums kijk je even op het programma van de zwembadtrainingen.

De aanvang van de freedive-training is 20.30 uur. Na een goede warming up werk je onder begeleiding van een Freediver-zwembadtrainer, een trainingsprogramma af. De inhoud van de trainingen wisselt. 

Het is belangrijk om je voor deze training je basis Freedive uitrusting mee te nemen. Dit is inclusief pak en lood.

Wil je op de andere maandagen je Freedive skills trainen dan kan dat natuurlijk in het zwembadgedeelte voor de vrij zwemmers.

Freedive brevet

Om deel te nemen aan de Freedive activiteiten van Duikteam Thalassa Amersfoort is een PADI Freediver brevet, (of een Freedive brevet van een andere organisatie dan PADI) verplicht.

Wil je het Freediven leren ga dan naar de website van Duikcentrum Wobbegong.IMG_0233.jpg
Freediving oefening
20180218_151556.jpg
Freediving geeft veel plezier
IMG_0784_aa.jpg
Freediving Alles is OK