Clubduik: 2x Anna Jacobapolder

Over dit evenement

Categorie
Clubduiken
Organisator
Duikleiders
Datum en tijd
21 okt. 2023 10:00 - 15:00

Dompel jezelf onder in de pracht van een duikavontuur bij de Anna Jacobapolder. Terwijl je je duikpak aantrekt en je duikuitrusting controleert, voel je de opwinding door je aderen stromen. Het is tijd om de betoverende onderwaterwereld van deze stek te verkennen.

Ga bij Anna Jacobapolder het water in met behulp van de touwen (als ze er hangen) om in de haven te duiken. Daal af en zet koers naar de hangcultuur. Tussen de mosselstrengen wemelt het van het leven. Vooral met invallend zonlicht is het in de veerhaven van Anna Jacobapolder prachtig duiken. De kleurenpracht van de begroeiing komt dan nog beter tot uiting. Voor een duik aan de buitenzijde ga je te water naast de loopbrug aan de noordkant. Neem zelf een touw mee om naast de loopbrug het water in te gaan. Onderwater kom je verschillende gebieden met fraai begroeide sepiarekjes tegen en op 12 meter diepte staat een voetbalgoal. Het object is ooit afgezonken om uit te groeien tot kunstrif en dat is gelukt, Er is veel leven op te vinden. Je ziet kreeften, krabben, zakpijpen, anjelieren, slakjes, pauwkokerwormen, baksteenanemoontjes en soms zelf een zeepaardje. Als je luchtvoorraad het toelaat kun je van hieruit nog verder naar duikstek De Veenplaten, waar het eveneens barst van het leven. Ga ondiep terug richting de instap voor een safety stop tussen wierbegroeiing en soms een school sprot of anjovis. Ga in de buurt van de ponton naar ondieper water en laat eventueel je boeitje op.  

We zijn voornemens om hier twee duiken te maken die dag, dus neem extra veel van je lekkerste lunchgerecht mee zodat je het met je mededuikers kan delen.

We verzamelen ons om 10:00 bij de duikstek Anna Jacobapolder (Rijksweg 5, 4675 RB Sint-Philipsland)

Hoop jullie daar allen te zien dus geef je op

 

Duikleider Paul