Clubduik: Zoetersbout en Zeelandbrug

Over dit evenement

Categorie
Clubduiken
Organisator
Duikleiders
Datum
24 sep. 2022
Locatie
Zeeland

Zaterdag 24/9/2022  Zoetersbout en Zeelandbrug

Let op, in plaats van het eerder aangekondigde Preekhil de Bunker beginnen we bij Zoetersbout, Kruising Zijpseweg / Zuidweg, Bruinisse. Verzamelen om 9.30.  

Zoetersbout is een zeer toegankelijke duikstek in de Oosterschelde. De stroming is hier te verwaarlozen en slechts bij uitzondering rond de kop van de dijk voelbaar. Je duikt langs een sterk begroeide dijkwand met kreeften en palingen als vaste bewoners. Duik tussen het wier en ontdek het leven dat zich hier afspeelt. Afhankelijk van het seizoen spot je harders, vorskwabben, galathea kreeften en naaktslakken.

Zeelandbrug: Mooie duikstek met een groot ecorif. Zowel het dijklichaam als het breuksteenrif, dat hier ligt, zijn uitbundig begroeid en met veel leven waaronder sepia’s,  kreeften, krabben, botervissen en scholletjes. Ook rondom de eerste pijler van de brug is veel te beleven. De pijler is helemaal begroeid en trekt tal van levensvormen aan. Meer op diepte kom je bij de Zeelandbrug harders en zeebaarzen tegen. In augustus / september komen de zeepaardjes langs. De Zeelandbrug is alleen geschikt voor gevorderde duikers, er staat een sterke stroming en we duiken op de kentering. Het is om 15.10 hoogwater dus je moet rond 14.30 klaarstaan om het water in te gaan.

Bron: https://www.duikersgids.nl/

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien