Informatieavond BelgiƫWeekend

Over dit evenement

Categorie
Overig
Organisator
Evenementencommissie
Datum en tijd
5 apr. 2019 21:00 - 22:00
Locatie
Clubhuis

Thalassa België weekend 2019!

Het België weekend van Duikteam Thalassa staat weer voor de deur. Na België 1.0 en België 2.0, gaat 2019 de boeken in als België 1.2, een combinatie van oud en nieuw! Voor een deel van de clubleden zal België 1.2 voelen als 'thuiskomen', omdat we als Duikteam terugkeren naar de 'Oude molen' in Mazee waar Georges Pilloy de trotse gastheer is van zijn 'Gite'. Voor anderen zal dit weekend een nieuwe ervaring zijn met nieuwe duikstekken en nieuwe buddy's.

We gaan dit jaar naar de Molen van Mazee

"De oude molen van Mazée ligt midden in de Viroin vallei. Zijn uitzonderlijke kader zal zowel groot als klein plezieren. Of jullie nu in familie komen, met vrienden om een verjaardag te vieren, om een plechtige communie te organiseren, om een vis- of jachtpartij te organiseren, of om te duiken in een van groeves in de omgeving: we zullen jullie een warme, gepersonaliseerde ontvangst geven, waarna jullie van een comfortabel verblijf kunnen genieten in alle rust en gezelligheid."

Duiken in het Koninkrijk België betekent meestal: duiken in een steengroeve (en duiken in TODI). Wat kun je verwachten als je in België gaat duiken? De meeste duikplaatsen in België hebben redelijke voorzieningen, zoals een vulstation, een ruime steiger, omkleedruimte en een niet onbelangrijk: een bistro of restaurant.

De regelgeving en veiligheidsvoorwaarden zijn vrij strikt. Daarnaast zijn er meestal goede noodvoorzieningen. Ook niet onbelangrijk: er is volop vis te zien - in de meeste groeven is vis uitgezet. Je ziet grote scholen voorntjes, maar ook goudkarpers en steuren. Het zicht is in het algemeen redelijk, variërend van vijf tot tien meter. Dit heeft alles te maken met de bodem, die niet uit zand maar uit steen bestaat. Verder zijn veel steengroeven vrij diep, soms zelfs tot vijftig meter.

Tot ziens in België!