Blogs

Champagneduik 2019

7 buddyparen op een rij

Op 29 december sta ik met nog 18 andere dappere Thalassianen te luisteren naar de duikleider bij Zandeiland 4; het zicht is goed. Een herinnering aan het niet gebruiken van de automaat boven water bevestigt de kou die ons te wachten staat. Maar we laten ons niet tegenhouden, ook niet als terloops nog even wordt opgemerkt dat de kans op het spotten van wat vis ook al niet al te groot is.

Om de duik desondanks wat interessanter te maken heeft de EC behoorlijk uitgepakt. “Jullie moeten tegelijk te water, dan samen naar 1 plek, dan zie je iets, dan krijg je iets en dan moet je nog iets. Daarna vind je iets, daar moet je dan wat mee en als dat allemaal goed gaat, dan kunnen we bij de champagne.” Een behoorlijk cryptisch verhaal, maar met drank in het verschiet willen Thalassianen nog wel eens iets ondernemen, dus iedereen trekt als een speer zijn uitrusting aan.

Nieuwjaarsgroet

Al snel duikelen 11 stoere droogpakkers en 3 onverschrokken natpakkers het water in. Bij de verzamelplaats worden we verrast met een nieuwjaarsgroet en daarna mogen we per buddypaar aan het puzzelen. Een rebus beschrijft onze bestemming. "Ga naar het linker voorwiel van de onderwaterbus" ontcijferen wij en hoewel we de stek allebei goed kennen en het zicht inderdaad prima is, missen we hem toch nog. Het zal de kou zijn.

Ga naar het linker voorwiel van de onderwaterbus

Even later vinden we onze opdracht: (((3500 ÷ 4) ÷ 25) ÷ 10). Geen idee hoe we 3,5 gaan invoeren op een cijferslot, maar we zullen het zien. Met nog maar 18 minuten op de klok duiken we nog even verder, hopelijk zien we toch nog wat leven. Her en der een baarsje en wel 1 hele kreeft later zetten we de terugtocht in om na 45 minuten behoorlijk afgekoeld weer boven te komen.

De after-dive is de kou zeker waard geweest. We toasten allemaal op een geslaagd jaar en een mooi 2020. Met een grote sortering lekkers wordt ook de verloren energie weer aangevuld.

EC, ontzettend bedankt voor deze geweldige middag. Tot volgend jaar!


Provincietour 6: Zuid-Holland
06jan

Provincietour 6: Zuid-Holland

Zuid-Holland, Zegersloot onderwaterpark Zuid-Holland kan na het werk gedoken worden, dat scheelt weer (kostbare) tijd. Toen ik twee en...

Fotowedstrijd 2019
30dec

Fotowedstrijd 2019

Ook in 2019 vond weer de jaarlijkse Thalassa fotowedstrijd plaats. Prachtige foto's gemaakt door onze leden dongen mee naar de prijzen...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen