Laatste nieuws

Plasticsoep, wat doet Thalassa?

Plasticsoep, wat doet Thalassa?

Je hoort en leest er regelmatig over, onze zeeën en oceanen worden vervuild met grote hoeveelheden plastic afval. De prachtige dieren waarvoor wij allemaal het water in gaan hebben hier last van en onze geliefde sport, waarbij we als het goed is ook zo bewust zijn van onze verantwoordelijkheid loopt hiermee ook gevaar. Maar we zagen bij Duikteam Thalassa ook dat wij zelf ook niet altijd zo goed bezig waren als we zouden kunnen. Plastic bekertjes voor koffie en thee en zo nu en dan ander plastic servies op weekenden of bij evenementen waren heel gewoon. Daar is nu verandering in gekomen. Vanaf nu serveert de bar alle warme dranken in echte koppen en koude dranken zoals gewoonlijk in glas.

De evenementencommissie gebruikt vanaf nu ook geen plastic servies meer bij andere gelegenheden, zo werken we bij Thalassa ook mee aan het behoud van onze planeet en ons zeeleven. Het laatste zetje voor dit besluit kwam vanuit een lid wat een gepassioneerd stuk aanleverde voor de deBriefing van maart 2019, te lezen voor leden.

Wil je meer te weten komen over de plastic soep en het verhaal over de reis en de gevolgen van een stuk plastic afval, bekijk dan deze storymap over plastic.