Laatste nieuws

Provincie tour Remko en Marina: Zeeland!

Zeeland, Katshoek, mei

Samen met mijn vaste buddy Remko vertrok ik naar Zeeland om nieuwe stekken te verkennen voor een club weekend in Zeeland. We besloten Katshoek te proberen en de binnenkant van het ‘rif’ te verkennen. We hebben beide de nodige duiken dus de verraderlijke en veranderende stroming van die plek schrok ons niet af, dachten we toen nog moedig. Vanaf de kustlijn zouden we afdalen en naar het rif navigeren.

We waren nog niet onder of zagen een pracht aan brokkelsterren. Maar zo kan het gaan bij het duiken; na 6 minuten duiken: erwtensoep! Na 15 min gebaarde ik naar Remko: waarom verlaat je de rand van het rif? Wat niet te begrijpen gebaren taal werd uitgewisseld tussen ons voor we besloten op te stijgen. Aan de oppervlakte informeert mijn buddy me dat we het rif nooit verlaten hebben, maar dat het simpelweg op 20 cm afstand al niet meer zichtbaar was (ik dook aan de buitenkant).

Plan je duik, duik je plan, maar soms moet je plannen aanpassen. Helaas, ook ons aangepaste plan om aan de oppervlakte aan de andere kant van het rif te raken en het daar opnieuw te proberen mislukt door de sterke stroming die met het wier lijkt samen te werken om ons in zijn greep te krijgen. Een beetje teleurgesteld keren we terug naar de kant waar we, vanaf de dijk zien dat het hele water van groene naar bruine drab is veranderd door de stroming.

Nou ja, terug naar huis dan maar, dachten we toen nog simpel. Het landweggetje waaraan de duikstek ligt blijkt plots afgesloten door een slagboom die op slot zit (wij hadden niet eens bewust gezien dat er een slagboom was). De andere kant van het landweggetje proberen dan maar: ook een slagboom met een slot! We proberen het eerst netjes op te lossen en maken melding bij de politie dat we opgesloten zitten op een Zeeuws landweggetje, maar ook de politie kan niks doen aan onze gevangenschap. Met vereende krachten rollen we een dikke kei weg die de enige doorgang naar een naastgelegen weiland verspert. Via het weiland weten we te ontsnappen.

Op weg naar huis hebben we lol over de avonturen waarin je kan belanden als je duikt op verschillende stekken. En daar ontstond spontaan een idee bij ons: We gaan een provincie tour doen dit jaar! We stellen ons als doel, alle 12 provincies van Nederland minimaal 1x te duiken in 2019. Vandaag is provincie nummer 3 tellen we, dus nog 9 te gaan.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen