Blogs

Provincietour 3: Flevoland

Flevoland, Casteleijnsplas & Reigersplas 

Een week nadat het idee voor de provincietour is ontstaan, haal ik mijn buddy op. Ik heb geen idee waar we heen zullen gaan: een provincie die ik nog niet gedoken heb, dat is wat ik weet. Onderweg tekent langzaam af dat we in Flevoland gaan duiken!

De Casteleijnsplas, je mag hier een soort van duiken lezen we, en ontmoeten vriendelijke mensen die het normaal schijnen te vinden dat je hier duikt. 
Tegelijk met een hond die uitgelaten wordt lopen we het water in. Het onderwaterlandschap is hier anders. Ik geniet vooral van de larven van de kokerjuffer die op verschillende manieren gecamoufleerd zijn. Ik kan me niet herinneren die eerder zo bewust gezien te hebben. 
Op de Reigersplas ontmoeten we een man met een sonarboot die bodemkaarten van plassen maakt, er gaat een wereld voor mij open. Hij is erg nieuwsgierig naar een object dat hij niet thuis kan brengen, maar het ligt helaas niet binnen ons duikbereik. We wisselen contactgegevens uit, wie weet of er voor de toekomst nog een gezamenlijk project kan ontstaan. De duik levert ons een blik op graskarpers op, een soort dat uitgezet is in Nederland om de oevers te maaien, net als schaapjes op een dijk. Prachtige grote vissen zijn het.


Provincietour 4: Overijssel en Noord-Holland
23dec

Provincietour 4: Overijssel en Noord-Holland

Overijssel, De Hank Als we de provincietour vervolgen ben ik aan de beurt om een stek te kiezen: ik kies De Hank, in Zalk. Tijdens het...

Provincietour 2: Gelderland en Utrecht
18nov

Provincietour 2: Gelderland en Utrecht

Gelderland, Slijk-Ewijk, De Beldert, Eiland van Maurik Gelderland is in ‘the pocket’, het is de eerste duik van het jaar. In januari...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen